Duurzame Techniek Emmen

Warmtepompen

Warmtepompen zijn duurzame apparaten die steeds populairder worden als alternatief voor traditionele verwarmings- en koelsystemen. Een warmtepomp werkt volgens het principe van warmtetransport. Het apparaat onttrekt warmte aan een bron, zoals de buitenlucht, grond of water, en verhoogt de temperatuur met behulp van een compressor. Vervolgens wordt de warmte overgedragen aan het verwarmingssysteem in huis, zoals radiatoren of vloerverwarming.

Besparen op energie

Hoewel de initiële investering voor een warmtepomp hoger kan zijn dan voor conventionele systemen, kun je op de lange termijn aanzienlijk besparen op de energierekening, zeker in combinatie met zonnepanelen om de benodigde elektriciteit op te wekken.

Niet altijd geschikt

Een warmtepomp is niet in elke situatie geschikt. Vooral bij oudere woningen die minder goed zijn geïsoleerd is een warmtepomp niet altijd een goed idee. Eventueel kan in zo’n geval wel gebruik worden gemaakt van een hybride warmtepomp in combinatie met een traditionele C.V. ketel. Wel kan een airco (lucht/lucht warmtepomp) dan een goed idee zijn.

Advies en aanleg warmtepomp

Wij komen graag jouw situatie bekijken en kunnen dan een advies op maat uitbrengen. Indien een warmtepomp geschikt is dan zullen wij tevens een passend type adviseren dat we uiteraard ook kunnen leveren en installeren.

Merken waar we mee werken

Wij installeren uitsluiten hoogwaardige kwaliteit warmtepompen waarin wij gespecialiseerd zijn. De merken waar we op dit moment mee werken zijn:

Volledig elektrisch

  • Alpha innotec
  • Viessmann
  • Nibe

Hybride warmtepompen

  • Valliant
  • Intergas
  • Nefit

Subsidie en financiering

Er is een ISDE-subsidieregeling actief voor de aanschaf en installatie van een warmtepomp tot maximaal €2.500. Bovendien zijn er diverse verstrekkers van aantrekkelijke financieringen om je te helpen op korte termijn een warmtepomp in gebruik te laten nemen.

Een warmtepomp voor duurzame verwarming

Een warmtepomp voor duurzame verwarming

Vraag stellen of afspraak maken?

Naam
E-mailadres
Telefoonnummer
Vraag of opdracht
Adres
James Cookstraat 12B
7825 AN Emmen
Tel: 0591 54 7471
E-mail: info@duurzametechniekemmen.nl

> Meer contactgegevens

 
Locatie